18 Haziran 2016 Cumartesi

HÜKÜMET NEDEN BUNLARLA MÜCADELE ETMİYOR? NEDEN GDOLU YİYECEK KOTALARINI ARTIRIYOR? GDOLU YİYECEKLER AÇIKLANMALI YASAKLANMALI HÜKÜMET VATANDAŞLARINI NEDEN DÜŞÜNMÜYOR? YERLİ TOHUMU NEDEN YASAKLADILAR?AÇIKLANSIN TEKRAR YERLİ TOHUMLARIMIZA DÖNELİM İTHAL TOHUMLARI GDOLU YİYECEK İÇECEKLERİ ÜLKEMİZE SOKMAYALIM. SİSTEMATİK BİZİ YOK EDİYORLAR!! Kanser ve otizm vakalarında artışKaynak Mikrobiyal ekoloji uzmanı Prof. Dr. Ignacio Chapela, GDO’lu ürünlerin hem insanları, hem de toprağı zehirlediğinin, antibiyotiğe karşı direnç oluşturduğunun kanıtlandığını, ancak bunların açıklanmadığını söyledi.BoğaziçiÜniversitesi’nin davetlisi olarak bir konferans veren, UC Berkeley Üniversitesi Mikrobiyal Ekoloji Laboratuvarı’nın kurucusu Prof. Dr. Ignacio Chapela, GDO’lu ürünlerle kanser ve otizm arasında bir bağ olabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi: “İnsanlar GDO’dan ölüyor mu? Bilmiyoruz. Ama mümkün. Jeffrey Smith’in dünya çapında verdiği bir sunum var. 1960’lardan 2016’ya kadar yaptığı çalışmada, bu yıllar arasında kanser, otizm vakalarının artış oranı ile GDO’lu ürünlerin artış oranı aynı paralellikte yükseliyor. O yüzden Smith kanser ve otizm gibi sorunların sebebinin GDO’lar olduğunu belirtiyor.”Türkiye için tehlikeMeksika’da, genetiği değiştirilmiş mısırdan yerel mısır çeşitlerine DNA parçalarının geçtiğini gösteren ilk bilim insanlarından olan Ignacio Chapela, GDO’lu ürün üretiminin şu anda yüzde 98’inin ABD, Kanada, Brezilya, Arjantin ve Hindistan’da bulunduğunu belirterek “GDO’lu ürünler ve organik ürünler birbirini etkilemeden var olamazlar. GDO’lu ürünler etkileşime girdiği an organik ürünler değişime uğrayacaktır” dedi. yakın bir gelecekteorganik ürün yetiştirmenin mümkün olamayacağını söyleyen Chapela, genetik kirlilikten etkilenecek en tehlike altındaki ülkeler arasında buğday üretimi için Türkiye’yi de gösterdi.Kaynak: Kanser ve otizm vakalarında artış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder